Zenekar

A zenekar tagjai a hetvenes-nyolcvanas években kerültek kapcsolatba a népi kultúra tánc-és zenei vonalával. Országos tendencia volt akkoriban, hogy a tánckarok zenei kíséretét ellátó népzenészekből, zenekarokból –
a táncegyüttesek számához képest – keveset lehetett találni. Többnyire országos táborokban lehetett elsajátítani az alapokat. Ilyen volt a zenekar tagjainak életében a somogyi Dudaiskola, ahol Olsvai Imre zeneelméleti valamint a hangszeres előadók gyakorlati oktatása nagymértékben meghatározta zenei jövőjüket.

Tagok
Boldizsár Imre
Csikvár Gábor
György-Horváth László
Husi Gyula

Felde Rebeka
Oberhofer Csenger, Deáky Márton

Hangszerek melyeket megszólaltatnak: hegedű, kürtöshegedű, brácsa, nagybőgő, kecskeduda, citera, tekerőlant, koboz, doromb, tamburica, tamburabrácsa, ütőgardon, tapan, különböző pásztorfurulyák és egyéb hangkeltő eszközök.

A zenekar profiljába tartozik a néptánc együttesek zenei kísérete, táncházak, koncertek, hangszerbemutatók és ismeretterjesztő előadások tartása. A kilencvenes évek közepétől szoros kapcsolatban állnak a színházi világgal, több nagysikerű színdarab zenéjének alkotásában vettek részt.

A zenekar néhány tagja, mint végzett népzenetanár képzi különböző településeken a jövő nemzedék népzenészeit, a többiek pedig tánckarok és egyéb művészeti közösségek mellet folytatnak alkotói tevékenységet.

Megosztás