Összefoglaló, a Somogy Táncegyüttes Alapítvány, Csoóri Sándor Alaphoz benyújtott 2022. évi pályázatáról

(CSSP-NEPTANC-MO-2022-0025)

A pályázatot a Somogy Táncegyüttes szakmai fejlődése érdekében készítettük. Művészeti közösségünk a 74 éve tartó fennállása alatt mindig arra törekedett, hogy a fő profiljába tartozó tevékenységet – hagyományőrzés, néptáncoktatás, színpadi koreográfiák készítése, utánpótlás nevelés, tehetséggondozás, előadóművészet – a lehető legmagasabb szakmai szinten képviselje, teljesítse. A folyamatos megújuláshoz hozzá tartozik, hogy új szellemi termékek, koreográfiák és az ahhoz szükséges zenei kíséretek szülessenek. A pályázati támogatás egy részét, a szakmai felkészítő foglalkozásokon közreműködő néptáncoktatók, zenészek tiszteletdíjára, továbbá új koreográfiák és kísérőzenék alkotóinak tiszteletdíjaira fordítottuk. A támogatás másik nagy szeletét a színpadi megjelenéshez – folklorisztikai hitelesség szem előtt tartásával – népviseletek beszerzésére. Kalotaszegi női és Györgyfalvi férfi viseletek vásárlását tűztük ki célul és teljesítettük. A pályázatban megfogalmazott tervek és célok az eredeti elképzeléseink szerint megvalósulta. Pályázati projektünk az előző évekhez hasonlóan, sikeresen zárult. A Somogy Táncegyüttes mind művészetileg, mind közösségi szempontból erős tudott maradni. Ezt támasztja alá a 2023 májusában országos megmérettetésen elért eredményünk is (26. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál együttesi-és zenei III. díj). 

Az utánpótlásunkat képző Együd Árpád Művészeti Iskola végzős diákjait eredményesen sikerült beilleszteni a nagyegyüttesi közösségbe, így részesei lehettek a pályázati időszak alatt zajló szakmai munkánknak, előadásainknak, eredményeinknek.

A Csoóri Sándor Alap pályázati támogatásával a Somogy Táncegyüttes hagyományőrző, értékteremtő és előadóművészeti tevékenysége zavartalanul folytatódhatott a 2022/23-as évadban. Köszönjük a támogatást!

Megosztás