full screen background image

SOMOGY TÁNCEGYÜTTES

KAPOSVÁR 

BEVEZETŐTáncegyüttesünk igényes, magas színvonalú kulturális műsorait ajánlja Magyarország településeinek. Előadásaink között minden korosztály megtalálja a számára szórakoztató kikapcsolódást. Bemutatóinkat és időtartamukat megrendelőink igényei alapján szerkesztjük, autentikus vagy táncszínházi koreográfiákból.

BEMUTATKOZÁSA "Kiváló Minősítésű" Somogy Táncegyüttes 1949-ben alakult Kaposváron. Művészeti arculatukhoz tartozik az autentikus néptáncok felgyűjtése és színpadra alkalmazása, valamint tematikus és kortárs táncszínházi koreográfiák alkotása.

REPERTOÁRA folklór vonal átfogó képet nyújt a magyar nyelvterületek táncairól, valamint betekintést enged egy-egy magyarországi vagy erdélyi, idegen ajkú népcsoport kultúrájába. A táncokat a Somogy Zenekar élőzenéje kíséri. A koreográfiák átlagos hossza 5-8 perc, melyekből maximálisan a szerkesztett műsoridő 2 x 45' lehet.
A kortárs tánc és táncszínház egy továbbgondolása a népi kultúrának. Ide kapcsolódó alkotásaink: "1 darab föld" A Pál utcai fiúk című regény alaptörténetét ülteti a jelen korba, míg a "Rab ember fiai" táncjáték, Móra Ferenc azonos című ifjúsági regényét jeleníti meg.

SOMOGY ZENEKARProfiljukba tartozik a néptánc együttesek zenei kísérete, táncházak, népzenei koncertek, hangszerbemutatók és ismeretterjesztő előadások tartása. Hangszerek, melyeket megszólaltatnak: hegedű, brácsa, nagybőgő, kecskeduda, citera, tekerőlant, koboz, doromb, tamburica, tamburabrácsa, ütőgardon és különböző pásztorfurulyák.

KAPCSOLAT
Csikvár Gábor
+36 20 / 956-8076
7400 Kaposvár, Csokonai u. 1.
http://facebook.com/SomogyTancegyuttes
somogytanc@gmail.com
www.somogytanc.hu
H-7401 Kaposvár, Pf.: 93. HUNGARY

KÉPEK
Letölthető, nagyfelbontású képeket A SAJTÓNAK hivatkozás alatt talál.

VIDEÓK Az alábbi videók néhány részletet mutatnak az Együttes koreográfiáiból. További videók az Együttes YouTube csatornáján: somogytancegyuttes.


A SAJTÓNAK Az alábbi linkeken letölthetnek pár nagyfelbontású fotót és a hivatalos logot. Figyelem! Az oldalon hivatkozott minden anyag a Somogy Táncegyüttes szellemi tulajdona, felhasználni csak az Együttes írásos engedélyével szabad.

Download
Download